Fastelavnskos

Heihei
Ikke helt skjønt dette med fastelavn, men for å ha noe å skrive brukte jeg google og fant ut at det noe før tiden katolikkene skal faste og at det er 49 dager til 1.påskedag ellerno. Uansett, mamma bakte boller tidligere idag og nå var bestemor og bestefar her. Koselig! Selv sitter jeg med tett nese og føler meg elendig og smakte egentig ikke så mye av de bollene eller luktet dem for å si det sånn. Så ja god fastelavn eller hva man sier.


- Jannicke
Når tankene tar kontroll

Overskriften ble da voldsomt dramatisk. Jaja. Dette er ikke så alvorlig. Men nå kommer et ganske så personlig innlegg fra meg. Ikke aner jeg hvordan jeg skal skrive dette, men jeg fikk et tips om at jeg bør skrive et sted og dele det jeg tenker med noen. Egentlig burde jeg jo lagret dette i word bare eller sendt det til en venn eller to. Men akkurat nå føler jeg at det er et fint sted å skrive det her, det blir litt lettere, da jeg kan formidle noe videre og kanskje er det noen av dere som har samme følelser som meg. Jeg skriver det ikke her for oppmerksomhet, jeg hater faktisk å få for mye av det, liker at folk bryr seg..men ikke at de maser og må vite alt, og tror de forstår noe de ikke gjør med mindre de sliter selv. 
Dere har sikkert skjønt med den overskriften at det er noe litt alvorlig eller hva jeg skal kalle det. Når tankene tar kontroll blir ting fælt og ekkelt for meg. Jeg liker ikke at akkurat jeg skulle få det her, og at jeg måtte få problemer. Det ordner seg ofte for flinke jenter, gjør det ikke? hvertfall det jeg har blitt fortalt de siste 16 årene av livet mitt. Jeg har bare vært en pliktoppfyllende jente som gjør det hun skal, oppfører seg, er snill mot alle og følger med på skolen, har jeg ikke? Snill jente som ikke skal ha det vondt, for det ordner seg for snille jenter. Men det er etter min mening usant. Akkurat nå tenker jeg av og til på ''Snill'' eller hva den boken het, den om Lussi i veggen som endelig turte å bryte ut. Det er jo ikke akkurat sånn jeg føler det da, men det er delvis et eksempel på meg. Det jeg prøver å si tror jeg er at man må aldri tenke at det ikke skjer deg noe, uansett hvor flink og snill du er. 

Å gå rundt å engste seg for alt er blitt et stort problem. Fordi jeg alltid har passet på å ikke gjøre noe galt eller at det skal skje noe galt med meg eller andre rundt meg. Jeg er redd for alt, redd for å bli syk, redd for å gjøre feil, redd for andres meninger, redd for at jeg dummer meg ut og nå også redd for å dø. Hvorfor tenker jeg på at jeg skal dø? det er det store problemet, jeg er langt ifra alvorlig syk. Jeg er helt frisk, bare kanskje litt syk psykisk i hodet. Som jeg sa...tankene tar kontroll. Hadde jeg kanskje ikke vært redd for alt før hadde jeg kanskje ikke hatt det sånn her nå. Jeg er ikke hypokonder men har vel litt av symptomene for det også. Jeg går rundt og tror jeg er syk og skal dø. Men det er jeg ikke, og alle skal vi dø en dag. Legen sier jeg er frisk, blodprøve sier jeg er frisk og nå skal jeg på sykehuset og sjekke ut den kulen som helt sikkert (prøver å være optimistis
k) er en lymfeknute som er litt hoven. 
Jeg har også angst for mye rart, jeg har alltid hatt litt småangst, spesielt for nye ting. Jeg turte aldri å svømme alene, jeg tørr ikke være på dypt vann, jeg er livredd sprøyter og nåler, jeg hater legen, jeg liker ikke nye utfordringer, jeg er redd for mørket og må gå med fullt på lommelykt, jeg tørr ikke gå alene i mørke rom, jeg inbiller meg ting da. Og jeg er livredd for å være alene generelt egentlig. Men noen ganger må jeg. Jeg har hatt anfall pga denne angsten, da ender jeg opp med å sove hos mamma. Føler meg trygg da, eller at jeg legger meg på samme rom som noen hjelper. Bare jeg ikke er alene. Jeg har ikke sosial angst om noen tenker det, og heller ikke noe sånn angst de fleste snakker om. Tror bare det er litt panikk angst, redd for alt mulig og når kvelden kommer og du ligger der i senga å tenker...ja da tar tankene som sagt for hundrede gang kontroll og anfallet kommer. 

Jeg er ikke selvskader eller noe lignende, men jeg vet mange er det. Og jeg vet mange sliter psykisk, verre enn meg til og med. I tillegg til å måtte være her for meg selv og roe ned angsten har jeg venner som trenger meg. Og det hjelper å stå sammen om man sliter, jeg har blitt sterkere pga en herlig person som jeg velger å holde anonym, men hun har hjulpet meg så mye samtidig som jeg får høre de gangene vi prater om dette at jeg har hjulpet henne. Og en ekte venn er henne, det vil jeg bare legge til her, hun vet selv hvem hun er og om innlegget. Og du vet at du er den beste og søteste venninnen jeg kunne hatt. 


Dette er en lapp jeg fikk, det kalles faktisk psykologisk førstehjelp. Dere kan tegne den selv. Rødtanker er vonde skumle tanker, og de grønne er de som skal banke opp de røde ifølge psykologer. Jeg går ikke til psykolog, men jeg fikk denne av fysioterapeuten min som er like god å snakke med som en psykolog. 
Håper dere forstår at dette var veldig mye personlig jeg sa, og jeg håper dere forstår dette. Dere som leser her og skriver positivt hver dag er noen engler og jeg blir glad når jeg ser det. En av grunnene til at jeg holder humøret oppe på en stabil plass.

. Jannicke

 

 
Oslo

Heihei
Idag var jeg i Oslo på et Swiftie Meet up. Altså møtte noen herlige jenter jeg har snakket med en stund på chat og sånn. Og vi er alle med i Norske Swifties så vi har en gooood del til felles. Hadde det sååå gøy, nå sitter jeg alene mens de fleste av dem er på Ellie Goulding konsert, sykt heldige. Og så Frøydis som er en annen som skulle vært med men som ikke kan fordi hun er i London for å se Taylor <3
Håper på å få møte dem snart igjen da, siden Oda fikk jo ikke spist med oss da hun måtte dra tidligere. Celina var så snill og fulgte meg til bussen da jeg skulle hjem og hjalp meg fordi jeg ante ikke hvordan man fikset med overgang fra Oslo til Buskerud haha, jeg er surrete. 


Oda og jeg var utrolig nydelige her...

Jeg klarer bare ikke smile haha
Hva har dere gjort idag?

- Jannicke


 
Kitten details

Heihei
Idag dro jeg veldig mye tidligere fra skolen siden jeg skal til fysioterapeut time etterpå, gleder meg litt til det. Har utrooolig vondt i nakken og skuldrene for tiden, så håper vi får gjort noe som hjelper for det. Anyway, jeg var på Nille med mamma da vi venta på bussen fra Sætre istad, mamma var der da hun hadde vært på møte så ja. Da kjøpte jeg to bilder som jeg bare så og ble litt forelsket. Elsker katter for tiden, blir helt må ha når jeg ser det og så ender jeg opp med å kjøpe. Men de var utrolig søte da! 
Canvasbilder fra Nille, kr 20,- per stk. 

- Jannicke
Endelig litt bedre

Heii
De siste 5 dagene har jeg tilbrakt mest tid til å sove og bli frisk. Fått en sånn utrolig irriterende og sterk forkjølelse som enda ikke har gitt slipp, men det begynner å bli litt bedre. I natt sov jeg dårlig og hostet veldig så pappa mente jeg bare burde bli hjemme idag, planene var jo egentlig skole. Men nattesøvnen var  utrolig dårlig, våknet mange ganger med sånn sykt hosteanfall, de fleste vet sikkert hvordan det er. Sitter her å drikker vann, gomler doc og hoster, nesa er i hvertfall bedre og jeg er i helt fin form også!

I går var jeg hos legen og han tok en ordentlig sjekk av noe jeg har gått rundt å bekymra meg veldig for, av uten grunn. En liten kul bak på hodet mitt, og jeg ble utrolig glad da han denne gangen (vært der før med den) kjente ordentlig og så på den litt bedre. Han mener det er en lymfeknute som jeg har naturlig der, men siden jeg bekymrer meg og det har gitt meg litt problemer med tanker og småangst i dagene (jeg er en person som ensgter meg veldig for alt) så skal jeg få dra å ta ultralyd av den. Det blir greit å få det litt mer undersøkt, tenker ikke så mye på den nå lenger nå som legen har sagt den er ufarlig. Eneste jeg ikke liker nå er at når de skal ta sånn sjekk må de klippe bort litt hår det den er, 1 cm tror jeg, uæh..haha, liker det ikke men må jo bare.
Var også hos en psykomotorisk fysioterapeut som jeg har begynt i behandling hos, hun er kjempekoselig og lærer meg mange øvelser som jeg kan gjøre for nakken min, skulderene og pusten min. Så jeg håper at jeg får litt bedre fysisk og psykisk form nå. Må nok starte med å trene litt også heh..

Litt sulten nå, noe fikk meg til å ville ha omelett som jeg ikke har spist på ja..et år?! ikke sikker, men det skal jeg lage nå!


Si hei til pus!

- Jannicke
 
Jenta bak bloggen!

Heei! Velkommen hit til min blogg! 

Jeg er en ganske sjenert jente i starten men etterhvert som jeg blir kjent med folk blir jeg mer pratsom. Vennene mine ser på meg som oftest som en ''søt og uskyldig'' person haha, men samtidig veldig rar og unormal. Jeg er 16 år og går nå på Lier videregående skole i klasse 1SSA (Som vil si Service og Samferdsel). Interessene mine er foto, venner og musikk. Hvis jeg skal nevne litt om fortiden min kan jeg jo si at før var jeg skikkelig hestejente og har ridd i ca 5 år på en måte, selv om to av årene bare har vært på Rideleir en gang og litt ridning innimellom på fritid som er litt synd. Foto er vel hovedinteressen min nå, vil ikke akkurat skryte av at jeg er kjempeflink men eh ja...øvelse gjør mester! Bloggen er mitt sted der jeg blogger om tankene mine, deler bilder og hverdagen mine med dere.

Jeg har ikke så mye mer å si, krysser fingrene for at bloggen min faller i smak hos dere. Dette innlegget ble skrevet 3.mars..eh ja jeg vet det, men har hatt en lang pause den siste tiden fordi det har vært så mye prøver og prosjekter på skolen. Jeg er tilbake så fort jeg kan, promise! 


Husk  å adde meg som venn da, haha! 

Hva synes du om bloggen? 

- Jannicke

 
Les mer i arkivet » August 2014 » Mars 2014 » Februar 2014


Hei! Her kan dere skrive informasjon om dere selv, hva bloggen handler om og alt du egentlig vil. Det er ikke lov til å fjerne at designet er laget av meg!

For kontakt:
din epostadresse herhits