18.08.2014

Heii
Første skoledag fullført, ikke det at jeg egentlig har vært på noe ordentlig skole. Skolen min er nemlig tatt ut i streik så veldig mye surr og sånn med oppstart. Får ikke møte klassen min før i morgen. Klasseoppstart blir da kl 12, hvis ikke plutselig min kontaktlærer blir tatt ut i streik også da. For idag hadde vi kun samtale med kontaktlærer. Min heter Lise og virket utrolig koselig. Gleder meg mer og mer til dette året. Virker så koselig på Drammen og så utrolig fin skole. Fikk en del informasjon om hvordan året vil bli og litt om fagene vi skal ha i år. Gleder meg aller mest til å ha et fag som heter Vertsskapsrollen, det er vel det vi har som går mest innen Reiseliv, og så har vi flere andre programfag. Fikk vite at uansett så blir det mye tverrfaglig da jeg skal opp i en tverrfaglig eksamen til sommeren. 
Tror Drammen er flink på det med å skape godt miljø, for allerede nå i September skal vi på klassetur. De har visst hatt det hvert år og dette året skal vi til Dyreparken i Kristiansand! 
Ser veldig frem til morgendagen da jeg får møte resten av klassen, kjenner jo allerede Caroline som gikk der i fjor (ikke Caroline fra tidligere innlegg her) og Bettina som gikk i B klassen på samme skole som meg i fjor. 


Genser // Carlings // 99,-

- Janncke 
DIY

På jobb idag var det veeeldig lite å gjøre. Jeg har vært turistvert på brygga her jeg bor da det kom en båt fra Oslo hver helg og så var det en brygge bazar her. Men idag var siste gang og veldig lite folk. Så hadde så å si fri selv om jeg var der og hjalp noen turister som kom. Så da gikk jeg innom bazaren og kjøpte garn lagd av klær og en hekle nål. Fikk rask opplæring i hvordan man gjorde det, og så lagde jeg denne søte kurven eller hva jeg kan kalle det. Veldig enkel å lage selv og søt, skulle gjerne hatt annen farge men var bare brun igjen. Ble jo søt syns jeg da. Du kan gjøre det enkelt selv også, vi har en butikk her som selger mye sånne ting som heter Eventyrskogen, så kjøpte det der for 20 kr og heklenål for 45 kr. Kjeder du deg er dette fint tidsfordriv, brukte vel 2-3 timer på hele. 

- Jannicke

Nytt rom

Hei
Kan ikke huske om jeg har klaget over det før eller sagt noe om det før. Men jeg hatet det gamle rommet mitt, lilla vegger og veldig rotete plasserte møbler. Men nå er det heeelt annerledes. Kvelden jeg kom hjem fra England fikk jeg meg den overraskelsen. Jeg hadde jo tenkt på forskudd at de skkert hadde malt det, fordi de nevnte det før jeg dro. Men trodde virkelig ikke de skulle fikse på alt sammen omtrent. Tok en rask kikk fra trappa ute og opp på vinduet mitt og så at gardinene var korall eller fersken farget. Så tenkte ja de hadde malt rommet. Men var jo ikke bare det. Alt jeg sa da jeg kom inn på rommet var ''oi''. For nå elsker jeg rommet mitt, myye bedre. Har fått klesstativ også, og fargene er så friske og rommet ser mer voksent ut. Senga står på et mye bedre sted og jeg kan bevege meg litt mer der inne. Tenkte å vise dere litt da. - Jannicke
Best summer ever. #3

Den siste uka var slitsom og ikke så fin egentlig. Det som skjedde var at jeg ble syk, lå inne to dager med feber og tett nese. Skole ble det ikke noe av, og det var veldig trist, siden vi skulle lage MyTake videoer. Det er et multimedia prosjekt som vi har på ipad og da lager vi videoer fra språkreisen. Vinner videoen gir alle på gruppa tror jeg en gratis ny reise, husker ikke helt. Men så skjer enda en ting, videoen vår ble ikke publisert, vet ikke hva som skjedde, men på Graduation day så skulle vi se alle sammen og vår ligger ikke på youtube. Jeg har spurt Will læreren min i ettertid nå og de finner den ikke. Så joda...Jeg var syk, og fikk heller aldri sett videoen gruppa mi (The Awesome group) som vi kalte oss lagde. 

Noe rart kan skje på språkreise når du er syk, spesielt med meg når jeg får skikkelig feber. Kl var nesten elleve på kvelden og vi hadde vel lagt oss, kan hende den var mer også. Uansett, Caroline lå å leste, jeg prøvde å sove. Så sa jeg noe til Caroline, men jeg husker ikke hva, så spørr hun meg hva jeg tuller med, og svaret mitt er ''I think I have fever'', ja på engelsk. Jeg snakket engelsk i halvsøvne pga den høye feberen. Veldig rart haha..

Den siste helga vi hadde der var vi på shoppingtur i London. Dagen var ikke særlig fin, for nå hadde jeg fått øreverk og en annen ting var at jeg og Liv ble etterlatt på Victoria Station. Det er en ting jeg ble litt skuffet over, at de bare dro videre til Oxford Street uten å sjekke at vi var der. Vi fulgte med hele tiden og holdt fast i EF sekkene til hverandre, og lederne hadde jo knæsj rosa klær og sekker på seg, men plutselig var alle disse borte og vi sto der og holdt fast i hverandre. En 14 åring og en 17 åring. Victoria Station er utrolig stort også, men vi løp bort til noe Security og fikk hjelp. De ropte opp lederen vår på høytaler men de hadde jo allerede dratt med toget. Plutselig mens vi står på kontoret der ser vi den norske lederen vår Caroline som var aktivitetsleder for en annen gruppe, og vi løper ut dit og det var så godt å finne en fra EF. Vi sluttet oss derfor til hennes gruppe, og mens de andre bare var i Oxford fikk vi en liten tur til Camden også! Men så var det øreverken da, for når vi ankom London hadde det gitt seg på ene øret, men så fikk jeg sykt vondt i det andre. Jeg gikk 5 timer rundt og hadde så vondt at jeg gråt. Smertestillende hjalp ikke og jeg ble hjemme nok en gang fra aktivitet på kvelden for jeg hadde så forferdelig vondt. Alle vet hvordan det er å ha øreverk tenker jeg, men dette var verre enn bare litt vondt. 
Dagen etter London var vi på Thorpe Park, det var ikke så bra der, for jeg er veldig pysete, og Thorpe er en Thriller ride park eller noe. Så må si at Tusenfryd er mye bedre. Så vi gikk 5 timer rundt i varmen og kjedet oss da. Tok noe sånn Rumba Rafting som gjorde at vi fikk kjølt oss ned litt, fikk jo masse vann over oss. På kvelden etter Thorpe var det EF disko, det var MegaParty igjen, men ikke like bra denne gangen synes jeg. Det var liksom det samme, musikken forandret seg ikke fra forrige gang for de bruker samme spilleliste. Men var jo litt gøy, Pryzm er jo stort og sykt fint innvendig! 

Neste dag var det siste hele dagen i Brighton, og det var Graduation. Det var trist men også veldig glad og fin dag. 
Vi var på resturant tidlig på dagen og spiste English Breakfast og så fikk vi tid til litt shopping etter det. En siste gåtur fra huset til sentrum og tilbake, jeg valgte å gå til skolen for å få se skoleveien en siste gang og vi koste oss på Starbucks en siste gang. Under graduation fikk vi noen ord som klassen hadde skrevet, Academic Portfolio og Graduation hatter! Etterpå var vi ute og tok bilder og kastet hattene opp i været, det var så gøy og litt trist, måtte ta farvel med de beste lærerne noen gang og jeg savner blonde Will, og søte herlige Charlotte utrolig mye! 

Denne gjengen savner jeg og kommer aldri til å glemme. Det å se Simon stå å vinke til oss fra trappen sin til det koselige huset i Tidy Street var så vondt, savner han og Joe utrolig mye. Og så lille Pickle som jeg ble så glad i. Da vi sa hade på avreise plassen til EF og på flyplassen gråt jeg vekk all sminken min, det gjorde vi alle. Og da vi sa hade bare vi norske på Gardermoen gråt jeg enda mer, Malene, Helene  og jeg har planlagt Danmark tur i høstferien for å besøke danskene våre. Og i September er det Reunion så da får jeg møte de aller fleste norske igjen! Kommer aldri til å glemme dette. Alle som vil på språkreise, ikke nøl med å bestille, det er en opplevelse for livet og du vil ikke angre. 

- Jannicke 
Best summer ever. #2

En uke i England var gått og den var helt perfekt. Den andre ble enda bedre. For denne uka var det Summeranza!! Det vi alle hadde gledet oss mest til, The party of the summer! Tenkte å fortelle mest om dette for denne gang. Er vel ikke noe vits å nevne at det ble en god del shopping og at jeg brukte litt for mye første uka, ops ja nå gjorde jeg det. Men tips til fremtidige studenter, 1500kr i uka er ikke nok. Du må ha ca 1500kr til bare deg selv og så 1000kr til å betale noe ekstra greier som kan dukke opp når det gjelder EF. Vi måtte betale ca 60 pund for busskort og 20 pund for Extraactivities som du så å si måtte ha. Litt dumt, men da måtte jeg bare spare litt da, for vi hadde shopping i London foran oss også. Selv om det aller meste som er i London også finnes i Brighton. Var mest på butikker som Primark, New look, Bershka, Poundland og en del andre vanlige butikker vi også har her i Norge. Og forresten, bare i Brighton var det to Starbucks, kan ikke klage på det. Bodde faktisk bare 100 meter unna en av dem, så alltid en på vei hjem fra skolen. 

Summeranza var Torsdagen den andre uka, og det var så gøy! Vi tok bussen kl 9 på morgenen, og så var det to timer inn til Kempton Park i London. Lang tur med noen veldig høylytte italienere i setet bak oss men jeg overlevde. Da vi ankom Kempton Park var det store EF telt der, en EF buss og fun rides, alt mulig på et sted egentlig. Vi fikk også en pose som inneholdt to sandwich, vann, crisps, sjokolade og Summeranza solbriller. Så var det bare å gjøre hva vi ville og ha det gøy!
Ingen av oss som gikk sammen gadd egentlig å ta noen fun rides da det var lang kø på alt, vi var jo tross alt 5000 studenter på et sted. Den første tiden gikk mest til å utforske stedet, være med på karaoke og danse på Silent disco som er en av de merkeligste tingene jeg har vært på. Man sto i et telt så det var litt mørkt, der var vi mange, og så fikk du headset på med musikk. Alle hadde ulik musikk, og så danser du. Var gøy å ta av seg dem for da var jo musikken vekk, og så ser du folk står der å danser og beveger seg uten lyd, mens de synger med. Haha, anbefaler å prøve dette om du skal på Summeranza en gang. 

 

Hele dagen var egentlig helt utrolig, møtte flere nye folk som jeg ble kjent med. Og i tillegg skjedde noe rart, det bare var rart i hodet mitt haha. For først så går jeg å tenker på at jeg ville finne en gutt som skulle til London som jeg og flere hadde en felleschat med. Han var fransk og jeg hadde faktisk ikke møtt noen franske enda. Men ja, så mens jeg står der å tenker at jeg må prøve å finne han, så går han forbi meg! Og jeg og Liv løper etter han og roper på han, og sånn gikk det da. Fikk snakket litt sammen, men ikke mye, kjente jo ikke hverandre så godt og han snakket nesten ikke Engelsk, omtrent bare fransk med vennen sin.
Part 2 fikk dere nå, del 3 kommer snart! 

- Jannicke
Best summer ever.

Heihei

Ja jeg er tilbake igjen her, og for å starte opp litt igjen tenkte jeg å dele min språkreise historie her. Som jeg sikkert har skrevet om før (eller ikke) så skulle jeg til England i hele tre uker denne sommeren. Brighton var kursbyen min. Og skal fortelle masse under her, gikk nemlig på skole de tre ukene der og forbedret engelsken min. Uansett, jeg er tilbake, ikke det at så mange er innom her men.. Den første dagen var veeeldig slitsom. Jeg sov ikke i det hele tatt den natten vi reiste. Burde gjort det men det gikk ikke. Reisefeber deluxe. Etter tre timer uten å få sove sto jeg opp, da var vel klokka rundt halv to så vi skulle dra til Gardermoen snart. På flyplassen møtte vi lederen vår, Caroline, som er verdens beste kursleder som tar godt vare på oss. De to timene flyturen tok føltes som fem timer. Da vi ankom Heathrow måtte vi vel vente en time eller mer på bussen vår til Brighton, og bussen dit tok jo to timer også, men jeg skal ikke klage på det, vi var jo allerede i England!
Fremme i Brighton var vi på et slags ankomst sted som EF hadde ordnet. Der måtte vi vel være i to-tre timer før vi enten ble hentet av vertsfamilien eller kjørt dit med taxi. Vi fikk en vannflaske hver og så var det noe mat på et bord. Allerede fikk vi se litt av den usunne maten som britene spiser, joda de spiser sunt også, men normal lunsj der nede fikk vi vite at som regel var brødskive, eple og chips. Og det som lå på bordet var sjokolade og chips! 


Norske gruppa mi, åh ble så utrolig glad i alle sammen, vi var en veldig koselig gjeng på 17 stk. 


Alle som kom samme dag, utenom danskene, da de kom senere. 

Etter den lange ventetiden ropte de endelig opp navnene til meg, Caroline og Liv. Var veldig spent da vi tok koffertene å gikk ut til taxien som skulle kjøre oss til vertsfamilien. Det var så koselig da vi ankom Tidy street hvor vi skulle bo, for der sto Simon og søte hunden deres Pickle. Og rett oppi gata kom Joe gående og sa hei til oss. Jeg hadde jo snakket litt med Simon på mail for å få vite litt og være forberedt så det ikke skulle bli en sånn anspent stemning og så jeg ikke endte med å være stum fordi jeg er så sjenert. Det første Simon sa da vi hadde kommet inn og satt fra oss kofferter og alt var ''which one of you is Jannicke''. Og så spurte han om ulike ting om alle oss, så vi tok bli kjent runden allerede i gangen, og den fortsatte nede på kjøkkenet til en kopp te. Simon hadde laget Pasta og en slags tomatsaus til oss som middag og senere på kvelden kom siste person som skulle bo hos oss. Det var Anne fra Danmark, som sagt de danske studentene kom veldig sent. 
Knipset disse bildene fra bussen faktisk, Brighton ser koselig ut eller hva??

Den andre dagen var ganske slitsom den også, ettersom vi alle var slitne etter den forrige dagen haha. Den startet med skole kl 9, og så hadde vi Orientation walk som tok ca tre timer! Var helt utslitt og hadde utrolig vonde bein da jeg kom hjem til vertsfamilien. Vi gikk nemlig rundt i Brighton, og sola stekte og jeg...jeg hadde Converse på meg. Dumt skovalg.
Når det gjelder klassen jeg kom i, Lampard B, som vi fikk navnet var jeg veldig heldig. For Oskar som jeg hadde blitt godt kjent med de to siste månende kom i samme! Vi var veldig spente på å møtes nå den siste tiden før vi reiste og da vi møttes forsto vi det ikke helt. Var så rart å se personen du kun har sett på en pc skjerm via skype rett foran deg. Og han er en av de mange gode vennene jeg fikk. Fikk best kontakt med han, og noen flere danske gutter, og så de herligste jentene noensinne som var på den norske gruppa og i klassen min, Malene og Helene. 


En russisk jente jeg desverre ikke husker hva het, Anne som vi bodde med, meg og Caroline på første skoledag!

Neste dag var også veldig fin, jeg tror ikke jeg skal ta dette dag for dag mer, for vi hadde en del av det samme hver dag men fikk alltid nye opplevelser likevel da. Vi hadde alltid noe å gjøre og i helgene var det EF disko med forskjellig tema og også turer til London eller andre steder. Den første helga hadde vi først NationParty, der kledde alle seg opp i fargene på flagget sitt og malte seg i ansiktet. Og så var vi på Sightseeing i London på Lørdagen, og Søndagen hadde vi enda et Party, denne gangen Mega Party på en nattklubb eller noe kalt Pryzm. Der var det sykt stort og kult, og fint også! Var så god stemning med alle EF folk i Brighton tilstede og var igjen helt utslitt da jeg kom hjem, og så var det skole dagen etter, men hva hadde det å si? Jeg hadde jo en superfin kveld med mine herlige studentvenner! 

Gjør som jeg gjorde på EF bloggen min, deler dette opp i tre deler, eller to. Får se. Og om dere vil se, har jeg laget en dårlig video fordi jeg ikke er flink til sånn med maaassse bilder som ikke blir lagt ut her fordi blir altfor mye. Den kan ses HER

- Jannicke 
Les mer i arkivet » August 2014 » Mars 2014 » Februar 2014


Hei! Her kan dere skrive informasjon om dere selv, hva bloggen handler om og alt du egentlig vil. Det er ikke lov til å fjerne at designet er laget av meg!

For kontakt:
din epostadresse herhits